Powered By Blogger

1 сентября 2015 г.

Королівські діти пішли до школи


Якщо українські школярі йдуть до школи щороку першого вересня, то канікули європейськиї дітей закінчилися трохи раніше.
Тисячі батьків в усьому світі відвели своїх дітей до школи. Королі та королеви, принци та принцеси тут не виключенння.

Найпершим до школи пішов старший син принца Йоакіма та принцеси Марі Даньских. Принц Хенрік пішов до нульового класу школи Sankt Joseph Søstrenes Skole. 14 серпня перед тим, як відвести сина до школи, їх високості дозволили зробити кілька світлин місцевим ЗМІ. Шестирічний Хенрік повідомив журналістам, що найбільше йому подобається рахувати, а підручників в нього поки що немає, тільки обід. Принцеса Марі сказала, що рюкзак син обирав сам, дуже хотів такий великий, і що для них цей день надзвичайно хвилюючий.

Поки Україна святкувала День незалежності незалежно від батьків 24 серпня у нову школу пішла принцеса Катаріна-Амалія. Майбутня королева Нідерландів до нової (тепер старшої школи) поїхала на велосипеді. Ще в березні королівський палац повідомив, що дівчинка навчатиметься в престижній школі Christelijk Gymnasium Sorghvliet в Гаазі. До цієї школи свого часу ходила її тітка, дружина принца Константина, принцеса Лаурентін. Гімназія має чималий список видатних та успішних випускників. Король Віллем-Олександр та королева Максима вважають, що в їх доньок має бути максимально нормальне дитинство. Тому світлину знаменного дня зробив та виклав в соцмережу Фейсбук люблячий тато-король.

Старший брат малого принца Хенріка Данського, син принца Йоакіма від першого шлюбу, принц Миколай повернувся у школу 27 серпня напередодні свого шістнадцятиріччя. Хоч він уже й дорослий все ж таки у перший шкільний день його супроводжували батьки принц Йоакім та графиня Фредеріксборзька Олександра.
Минулого серпня юнак розпочав навчання у новій приватній школі Herlufsholm Skole og Gods. Ця школа була заснована 1565 року на території колишнього монастиря бенидиктинців.

1 вересня король та королева Бельгійців традиційно відвели своїх чотирьох дітей до школи. Король Філіп принцес Єлизавету та Елеонору та принца Габріеля, які навчаються в католицькому коледжі св. Іоанна Берхманса у Брюселі. Королева Матільда - принца Емануеля. Хлопчик відвідує навчальний заклад Eureka school для дітей з діслексією в містечку Касель-ло.
З цього року наймолодша донька принцеси Астрід Бельгійської принцеса Летисія-Марія навчатиметься у Великобританії.

Канікули ще продовжуються у іспанських інфант Леонор та Софії. Їх школа Santa María de los Rosales School відкривається лише з 8 вересня. Король Філіп та королева Летісія щоранку самостійно по черзі відводят дівчаток до школи.

Поки що відпочивають і діти норвезької кронпари. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий