Powered By Blogger

6 февраля 2017 г.

Сапфіровий ювілей


Сьогодні для ЇЇ Величності королеви Великобританії Єлизавети ІІ водночас сумна та унікальна дата. Саме цього дня 65 років тому, у віці 25 років, вона стала королевою: її батько король Георг VI уві сні. Традиційно цей день Її Величність проводить в  Сандрингемському палаці. Королева ніколи не відзначала цей день, так як і першу чергу для неї це спомин про те, що її батько помер занадто рано. 

Новина про смерть короля Георга VI від раку легенів застала принцесу Єлизавету та принца Філіпа у Кенії.
Королева перебувала в готелі Трітопс Готел неподалік від Найробі, коли їй повідомили про смерть батька. Це було вперше після Якова І, коли монарх спадкував престол, перебуваючи поза межами Великої Британії. В час, коли їй повідомили про смерть короля, вона збиралася обідати з сером Хорасом Херном, головою Верховного Суду Кенії, який пізніше буде супроводжувати королівське подружжя до Великої Британії. Коли Асистент і Особистий секретар нової королеви спитав, як вона хоче, щоб її називали, то вона відповіла: «Єлизавета, звичайно».
Проголошення її королевою Таємною радою відбулося у вівторок 7 лютого у Сент-Джеймському палаці. В Канаді окреме проголошення було зроблене Таємною радою для Канади того самого дня.

Щоб все ж таки відзначити цей день, було вирішено ще раз оприлюднити фотопортрет королеви 2014 року від фотографа Девіда Бейлі. На ньому ЇЇ Величність у сережках та намисті з сапфірами (їх 16) та діамантами, які король Георг подарував доньці на весілля в 1947 році.

По всій країні сьогодні пролунали залпи на честь події. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей привітала королеву та підкреслила, що "Її Величність - натхненний приклад усім нам. Її життя  є свідченням  безмежної відданості нації". 

Long Live The Queen! З ювілеєм Ваша Величність!

Світлина David Bailey


Комментариев нет:

Отправить комментарий