Powered By Blogger

23 февраля 2015 г.

Принцесі Естель виповнилося три роки

Майбутній королеві Швеції принцесі Естель сьогодні виповнюється три рочки. Дівчинка - справжня зірка та улюблениця шведської королівської родини.

Кожного року на нові світлини доньки кронпринцеси Вікторії та принца Даніеля чекають з великим нетерпінням.




Принцеса Естель Сільвія Єва Мері (швед. Estelle Silvia Ewa Mary, prinsessa av Sverige, hertiginna av Östergötland; нар. 23 лютого 2012 р., Сольна, м. Стокгольм) — Принцеса Швеції, Герцогиня Естергетландська. Вона є першою особою жіночої статі в історії Швеції, котра народилася з правом успадкування королівського престолу, що не може бути змінене наступним народженням спадкоємця трону чоловічої статі.
Принцеса Естель э першою дитиною спадкоємиці шведського престолу кронпринцеси Вікторії та її чоловіка, герцога Вестергетландского Даніеля Вестлінга. Принцеса з'явилася на світ о 04:26 у Каролінській лікарні м. Стокгольм. Незабаром по народженню дівчинки батько принцеси, Принц Даніель, дав одразу в лікарні прес-конференцію. Під час чого сказав, що зріст новонародженої — 51 сантиметр, а вага — 3 кг 280 грамів. У комюніке королівського двору ріксмаршал королівства Сванте Ліндквіст оголосив, що мати і новонароджена почувають себе добре. У той же день вони були виписані з лікарні і відправилися до додому. Ім'я і титул принцеси Естель оголосив її дід, король Карл XVI Густаф, на засіданні ради міністрів 24 лютого 2012 р. Після чого в королівському палаці був відслужений подячний молебень «Тебе, Бога, хвалимо» (Te Deum). Ім'я Естель раніше один раз зустрічалося в родині Бернадотів — так звали Естель Бернадот (уроджену Менвілл), дружину хрещеного батька Карла XVI графа Фольке Бернадота, відомого громадського діяча. Імена Сільвія та Єва дані від імен бабусь цієї принцеси — королеві Сільвії Зоммерлат і матері принца Даніеля.
Принцеса Естель була охрещена 22 травня 2012 р. у Королівській каплиці в Стокгольмі (Швеція). Її хресними батьками стали — кронпринцеса Данії Мері, принц Швеції Карл-Філіп, кронпринц Норвегії Хокон, король Нідерландів Віллем-Олександр, і сестра її батька Ганна Вестлінг Сьодерстрьом.
Беручи до уваги закон про рівну прімогенітуру, діючий в Швеції від 1980 року, принцеса Естель є другою в черзі спадкоємництва шведського престолу після своєї матері; за нею йде її дядько принц Карл Філіп. Як нащадок Софії Ганноверської, дівчинка Естель входить також у порядок спадкування британського трону, займаючи місце в третій сотні.
Нагороди
Швеція Кавалер ордену Серафимів (22 травня 2012 р., Швеція)

Комментариев нет:

Отправить комментарий